Ulkoportaan rakentaminen helppoa

Ulkoportaan rakentaminen helppoa

Ulkoportaiden sivujuoksun kiinnitys

Sivujuoksut kiinnitetään alhaalta tukevaan alustaan. Helppo ja tukeva alusta on PihaPorrasta varten valmistettu ala- tai ylätaso, katso kuvia alla. Myös PihaPolku tai KahlausLaituri elementti on helppo kun portaiden leveys on niille sopiva. Tai se voi olla kosteuden kestävä levy tai laatta joka haudataan hiukan maanpinnan alle. Tai se voi betonia kuopassa. Alustassa on tärkeää, että se on vaakasuorassa tai käytetään säädettäviä kiinnikkeitä, kuten esimerkiksi alla keskellä olevassa kuvassa näkyvä kierretanko.
PihaPortaan sivujuoksut kiinnitetään tukevaan alustaan. Se voidaan tehdä monella tavalla. Napsauta kuvaa, suurempi kuva avautuu.

Pihaporras pieni alataso, syvyys noin 50 cm. Katettu laatoilla, myös puu sopii.PihaPorras alataso, 85x85 cm, katettu laatoilla, myös puukate sopii.PihaPorras ylätaso, 85x125cm, katettu laatoilla, myös puukate sopii.
Noin 50 cm syvä, pienin alataso. Se voidaan pinta-asentaa tai upottaa. Tason korkeus on n. 15 cm.Upotettu 85x85cm alataso. Voidaan myös pinta-asentaa ja kattaa puulla.Upotettu 85x125cm ylätaso. Voidaan myös pinta-asentaa ja kattaa puulla.
Sivujuoksut ilman kiinnitystä.Kiinnitys 12 mm kierretangon ja L-kappaleen avulla. Voidaan kiinnittää laattaan, levyyn, valaa betoniin jne.Helppo ja tyylikäs tapa on kiinnittää portaat PihaPolku elementtiin, mutta muut tavat sopivat yhtä hyvin.
Sivujuoksut ilman kiinnitystä.Kiinnitys 12 mm kierretangon ja L-kappaleen avulla. Voidaan kiinnittää laattaan, levyyn, valaa betoniin, juottaa kallioon porattuun reikään jne.Helppo ja tyylikäs tapa on kiinnittää portaat PihaPolku elementtiin, mutta muut tavat sopivat yhtä hyvin.

.
Ulkoportaan rakentamisessa ei tarvita maansiirtokoneita, joten se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi korjausrakentamiseen. Vauriot pihalla minimoidaan.